Funktioner/fördelar med installationsgolv

Snabb och säker installation

Med ett datagolv kanaliserar man nät och elkablage på ett strukturerat och säkert sätt under golvet. Genom att golvet är förberett med uttag för kraft och datanät på många olika platser under plattorna är rätt resurser alltid lätt åtkomliga vilket ger en stor flexibilitet.

När nästa rack eller arbetsplats skall installeras tar ni enkelt upp en golvplatta och har tillgång till både el, datanät och kyla. Snabbt, effektivt och enkelt.

Ger effektiv kylning – en besparing

Ett datagolv kombinerat med en kyllösning som trycker den kalla luften under golvet gör att man enkelt styr kylan direkt till de punkter i rummet där den behövs bäst. Med dagens allt kraftigare servers och med den värmeutveckling det för med sig blir detta en allt viktigare funktion för att garantera en hög driftsäkerhet.

Genom att effektivt styra kylan dit den verkligen behövs ges möjlighet att välja en mindre kylmaskin. Detta ger i sin tur stora besparingar i investering och servicekostnader vilket ofta betalar både datagolvet och mer därtill. Läs mer om kylning i serverrummet här.

Enklare och mer effektivt underhåll

När man arbetar med större enheter av servers kan det vara näst intill omöjligt att uppnå ett effektivt underhåll om inte de kringliggande systemen är väl organiserade. Datagolv gör det lättare att hålla ordning på nät och kraftförsörjning vilket kraftigt förenklar underhållsarbetet.

Förhöjd säkerhet skyddar driften

Datahallen innehåller verksamhetskritisk information på olika plan. När olyckan är framme och något system inte fungerar, är det av största vikt att så snabbt som möjligt få tillgång till rätt kablage. Den ordning som man uppnår med ett datagolv spar värdefull tid och bidrar till kortare avbrott och mer driftsäkra system.

Välkommen att kontakta oss för mer information!


Ladda ner PDF

Kontakta oss för mer information och prisuppgift